Het belang van goede bemesting voor een groen en gezond gazon

Is uw gazon langer dan 6 weken geleden bemest? Dan is het hoog tijd om actie te ondernemen! Het strooien van Marathon Sport is precies wat uw gazon nodig heeft. Na regelmatig sproeien is de vorige bemesting grotendeels opgenomen en uitgewerkt. Om de groei en groene kleur van uw gras weer terug te krijgen, is een aanvullende meststoffen gift noodzakelijk.

De juiste timing en toepassing voor optimaal resultaat

Bij voorkeur strooit u de meststof na het maaien en vóór een regenbui. Als er geen regen in zicht is, kunt u de sproeier even aanzetten om ervoor te zorgen dat de meststof goed oplost.

Een belangrijk kenmerk van Marathon Sport is dat het geen chloor bevat. Echter, als de korrels uit elkaar vallen en vervolgens worden blootgesteld aan direct zonlicht, kunnen er lichte brandplekken ontstaan. Daarom is het essentieel om de meststof gelijkmatig te verdelen en ervoor te zorgen dat deze goed oplost in de bodem.

 

Een hoogwaardige meststof voor uw gazon

Voor een oppervlakte van 100 m2 raden we aan om 4 kg Marathon Sport te gebruiken. U kunt een strooiwagen gebruiken (of deze tijdelijk bij ons lenen) voor grotere oppervlakten. Voor kleinere oppervlakten kunt u een strooiemmer gebruiken, verkrijgbaar voor € 14,50. Het gelijkmatig verdelen van 4 kilo meststof over 100 m2 oppervlakte kan een uitdaging zijn, maar deze hoeveelheid is echt voldoende! Marathon Sport 16-4-8-2MgO bevat alle benodigde voedingsstoffen voor een optimale groei, wortelontwikkeling en kleur (inclusief kieseriet, zoals vroeger gebruikt werd). Deze meststof wordt al jarenlang met succes gebruikt bij sportveldenonderhoud en staat bekend als een premium meststof. In particuliere tuinen is het vaak een kunst om zuinig te doseren, aangezien Marathon Sport een meststof is die vooral in grote hoeveelheden wordt gebruikt. Het is echter belangrijk om meerdere keren tijdens het groeiseizoen een kleine hoeveelheid te strooien om de groei en wortelontwikkeling constant en op gang te houden.

 

Combineer bemesting met onkruidbestrijding

Als u ook onkruid wilt bestrijden, is het belangrijk om rekening te houden met het weer. Momenteel is het weer wat onbestendig, met plotselinge regenbuien die kunnen optreden. Wij adviseren om eerst te bemesten en na veertien dagen het onkruid te spuiten. Dit heeft twee redenen: ten eerste moet het na het gebruik van het bestrijdingsmiddel een halve dag droog blijven. Ten tweede wordt het bestrijdingsmiddel beter opgenomen door de onkruidplant wanneer deze goed groeit, en de bemesting zorgt juist voor die optimale groei. Door deze volgorde aan te houden, bereikt u de beste resultaten bij het bestrijden van onkruid in uw gazon.

 

Zorg ervoor dat uw gazon de juiste voedingsstoffen krijgt en maak gebruik van Marathon Sport voor een groen en gezond gazon. Met deze hoogwaardige meststof houdt u uw gras in topconditie en geniet u het hele seizoen van een prachtig gazon.

 

In deze blog hebben we u verteld hoe belangrijk goede bemesting van uw gazon is. Of u nu een bestaand gazon heeft dat u wilt verbeteren of u een compleet nieuwe grasmat wilt aanleggen, bij Pieter Roefs Graszoden vindt u alles wat u nodig heeft. Van hoogwaardige graszoden en graszaadmengsels tot bemestingsproducten en gereedschappen om het werk uit te voeren, we hebben het allemaal in huis. Ons team van experts staat klaar om u te adviseren en te helpen bij elke stap van het proces, zodat u kunt genieten van een prachtig groen gazon. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies op maat.

 

Heeft u een specifieke vraag? Kom dan naar onze winkel en breng een recente foto mee van uw gazon, we kijken graag met u mee voor een aanpak op maat. 

Het belang van goede bemesting voor een groen en gezond gazon

Geïnteresseerd of op zoek naar meer informatie?

Neem contact op!