Optimaal bemesten in het voorjaar

Nu de temperatuur verder stijgt en de natuur ontwaakt uit haar winterse rust, is het hoog tijd om uw gazon te voorzien van de broodnodige voedingsstoffen voor een gezonde groei. Een goed bemest gazon is immers de basis voor een weelderig groen gazon waar u trots op kunt zijn. In deze blog delen we alles wat u moet weten over bemesting en de juiste keuze van meststoffen voor uw grasmat.

Het belang van bemesten

Bemesten is essentieel voor het behoud van een gezond gazon. Het voorziet de grasplanten van de nodige voedingsstoffen om te groeien, te bloeien en bestand te zijn tegen ziekten en plagen. Vooral nu, met de stijgende temperaturen, is het moment daar om uw gazon een gezonde start te geven voor het nieuwe seizoen.

Kies de juiste meststof

Het kiezen van de juiste meststof is cruciaal voor een optimaal resultaat. Bij Pieter Roefs bieden we een assortiment aan meststoffen die specifiek zijn samengesteld voor verschillende behoeften van uw gazon.

Marathon Sport: Ideaal voor gazons met weinig of geen mosvorming. Deze speciale (sport)gazon meststof bevat een uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen, waaronder stikstof, fosfor en kali, om uw gazon te voorzien van een geleidelijke groei en een diepgroene kleur. Strooi 4 kg per 100 m2, elke 6 á 8 weken van maart tot en met september, voor een constant gezonde groei.

Vosca Organic Robuust: Geschikt voor gazons met lichte tot matige mosvorming. Deze meststof zet het gazon rustiger aan de groei en bevat extra werking tegen mos. Ideaal voor wie een natuurlijke benadering van gazonverzorging prefereert. Strooi 4 kg per 100 m2 en vergeet niet te verticuteren indien nodig.

Vosca Black & Green: Speciaal ontwikkeld voor gazons met veel mos. Met een hoog ijzergehalte biedt deze meststof indirecte werking tegen mos, waardoor u alleen de mosplekken hoeft te behandelen. Combineer met Marathon Sport voor een algehele verzorging van uw gazon. Strooi 1,5-2 kg per 100 m2 en volg na enkele weken met verticuteren en bijzaaien voor een optimaal resultaat.

Hoe te bemesten

Het is belangrijk om de meststoffen gelijkmatig en met de juiste hoeveelheid te verspreiden over uw gazon. Houdt u aan de aanbevolen doseringen en frequenties voor een evenwichtige groei en gezonde grasmat.

Bij Pieter Roefs bieden we onze meststoffen aan in verschillende verpakkingsgroottes, zodat u kunt kiezen wat het beste bij uw behoeften past. Of het nu gaat om zakken van 20 kilo voor grotere oppervlakken of emmers van 4 kilo voor kleinere projecten, wij hebben de juiste oplossing voor u.

Met de juiste bemesting legt u de basis voor een prachtig groen gazon, waar u het hele seizoen van kunt genieten. Kies de meststof die past bij de behoeften van uw gazon en volg de aanwijzingen voor een optimale verzorging. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste meststoffen en geven advies op maat voor uw tuin. Wist u dat wij voortaan ook een webshop hebben, waar u alle bemesting eenvoudig vanuit thuis kunt bestellen? Klik HIER om direct naar onze webshop te gaan.

Heeft u een specifieke vraag? Kom dan naar onze winkel en breng een recente foto mee van uw gazon, we kijken graag met u mee voor een aanpak op maat.

Optimaal bemesten in het voorjaar

Geïnteresseerd of op zoek naar meer informatie?

Neem contact op!